Sektor NVO vesti

Javno slušanje u Skupštini Srbije o preduzetničkom učenju

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Dvadeset prva sednica odbora za omladinu i sport Skupštine Srbije održana je 10. novembra 2010. godine . Sednicom je predsedavao predsednik Odbora Milan Vučković.

U nastavku sednice, Odbor je odlučio da preuzme organizaciju javnog slušanja na temu preduzetničkog učenja, posvećeno mladima. Javno slušanje će se održati u Domu Narodne skupštine, 30. novembra 2010. godine.

Informacije je objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji Skupštine Republike Srbije: http://www.parlament.rs/content/cir/aktivnosti/skupstinske_detalji.asp?Id=2456&t=A

Javno slušanje o preduzetničkom učenju je prvo od dva planirana koja se bave temom povećanja zapošljivosti mladih u Srbiji. Oba slušanja pokrenuta su angažovanjem Građanskih inicijativa u okviru projekta UN „Zapošljavanje i migracije mladih“.

Javna slušanja su prilika da se poslanici, šira i stručna javnost upozna sa mogućnostima i inicijativama da se preduzetničko učenje uvede u obrazovni sistem Srbije. Ovaj vid učenja osposobio bi mlade da aktivnije razmišljaju o svojoj budućnosti i samozapošljavanju dok se uče da razmišljaju kao preduzetnici, skloni riziku koji privatan posao nosi ali i odgovornosti i prednostima takvog angažovanja.

Javno slušanje je prilika da se javnost šire angažuje na lobiranju za potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstava ekonomije i prosvete na pitanjima preduzetničkog učenja i zapošljavanja mladih.

Drugo javno slušanje sa temom „Od obrazovanja ka tržištu rada“ održaće se u decembru 2010. godine.

Jelena Ožegović, odnosi sa javnošću 

Građanske inicijative

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.