Sektor NVO vesti

Evropski doprinos punoj zaposlenosti

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pri Kabinetu potpredsednika Vlade za evropske integracije preveo je dokument EU „Agenda za nove veštine i nova radna mesta – evropski doprinos punoj zaposlenosti“ (Agenda for New Skills and Jobs).

Navedeni dokument Evropske unije predstavlja jednu od sedam ključnih inicijativa (Flagship initiatives) Strategije Evropa 2020 (Europe 2020) kojom je EU utvrdila ciljanu stopu zaposlenosti od 75% za žene i muškarce do 2020. godine, za starosnu grupu 20-64 godine. Agenda za nove veštine i nova radna mesta sadrži, kroz 13 ključnih aktivnosti i prateće i pripremne mere, mogući doprinos EU zajedničkim naporima u okviru Strategije Evropa 2020.

Agenda za nove veštine i nova radna mesta je od izuzetnog značaja i za institucije, organizacije i sve druge zainteresovane strane u Republici Srbiji u procesu kreiranja javnih politika, uključujući i izradu propisa i pripremu projektnih predloga, jer predviđa da će Evropska komisija obezbediti da ciljevi Agende budu uzeti u obzir u relevantnim zemljama „u okviru procesa proširenja EU i Evropske susedske politike“.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.