Sektor NVO vesti

Konkurs za učešće u programu „Zelena lista Srbije”

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

U okviru programa Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji, BCIF u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) želi da podstakne i podrži lokalna ekološka udruženja građana u Srbiji kroz članstvo i rad u ekološkoj mreži Zelena Lista Srbije.

Ovim konkursom BCIF planira da izabere i uključi u rad ekološke mreže Zelena Lista Srbije, 12 lokalnih udruženja građana iz Srbije koje u svom delovanju imaju zaštitu životne sredine. Izabrane organizacije imaće mogućnost da u naredne dve godine budu, uz Mlade istraživače Srbije, punopravne članice mreže lokalnih ekoloških organizacija Zelena Lista Srbije. Zajedničke inicijative budućih članica mreže realizovaće se u okviru ekološke kampanje Oplaneti se!, koja će imati za cilj rešavanje konkretnih problema u oblasti upravljanja otpadom i promociju reciklaže u Srbiji kroz aktivnosti na lokalnom i nacionalnom nivou.

Podrška ekološkim udruženjima pružaće se u nekoliko faza:

· Na osnovu pristiglih prijava na konkurs biće izabrano 12 lokalnih ekoloških udruženja građana, koje će u naredne dve godine zajedno sa Mladim Istraživačima Srbije, koji imaju ulogu koordinatora mreže, biti članovi ekološke mreže Zelena Lista Srbije

· Po dva predstavnika/ce iz 12 izabranih organizacija proći će treninge u okviru kojih će dobiti potrebna znanja za uspešno sprovodjenje kampanje u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže. Pored toga, predstavnici/ce 12 izabranih organizacija će zajedno sa predstavnicima BCIF-a i Mladim istraživačima Srbije osmisliti i detaljno razraditi plan aktivnosti naredne ekološke kampanje Oplaneti se! Predviđena su tri trodnevna seminara koji će biti organizovani u februaru, martu i aprilu 2011. godine.

· Nakon završenog treninga, najbolje razrađeni i najrealističniji predlozi projekti dobiće finansijsku podršku za sprovođenje aktivnosti u okviru ekološke kampanje Oplaneti se!, koja će biti usmerena na rešavanje konkretnih problema u oblasti upravljanja otpadom i promociji reciklaže.

Ovde možete preuzeti Poziv za prijavljivanje sa detaljnim objašnjenjem programa i kriterijuma, kao i Formular za prijavu za program Zelena lista Srbije koji popunjen treba poslati na adresu zajednice@bcif.org, najkasnije do 17. februara 2011. godine (do 17h). Za sve dodatne informacije i pitanja možete se obratiti kancelariji.

Vladimir Radojičić

Menadžer programa

Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF)

Majke Jevrosime 19

11000 Beograd

Tel: 011 3288 723 (četiri linije)

Fax: 011/ 3288 723

Email: zajednice@bcif.org

Web: www.bcif.org

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.