Sektor NVO vesti

Pozorišna predstava Nevidljivi

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice i Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub pozivaju na pozorišnu predstavu Nevidljivi koja se bavi problemom pravno nevidljivih lica u utorak 19. aprila 2011. u 13h u Novom Sadu, Tržni centar „Sad Novi Bazar“, hol na I spratu.

Potrebno je da se potvrdi prisustvo slanjem e-mejla na office@knowhowproduction.com.

Zvanično, na teritoriji Republike Srbije registrovano je 22.965 interno raseljenih Roma, Aškalija i Egipćana (RAE), ali se pretpostavlja da je taj broj znatno veći, jer mnogi ne poseduju lična dokumenta. Procene govore da trenutno u Srbiji živi nekoliko hiljada lica, uglavnom Roma (raseljenih sa Kosova ili domicilnih), čiji pravni subjektivitet nije priznat.

Pozorišna predstava Nevidljivi izvodi se u sklopu kampanje koja ima za cilj da podigne nivo svesti, edukuje i informiše RAE zajednice, kao i da lokalnim i centralnim vlastima, ali i domaćem stanovništvu generalno – ukaže na potrebu i važnost upisa u matičnu knjigu rođenih i posedovanja ličnih dokumenata, neophodnost regulisanja zakona u toj oblasti, pojednostavljivanja administrativnih procedura, ali i većeg razumevanja nadležnih organa za specifičnost situacije, kulturološke razlike i teške uslove u kojima Romi žive.

KNOW HOW PRODUCTION

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.