Sektor NVO vesti

Stipendije za učenike/ce i studente/kinje romske nacionalnosti za obrazovanje u oblasti medicinskih nauka

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija za novinare/ke REF-a, OSI-a i Medija centra Beograd – „Stipendije za učenike/ce i studente/kinje romske nacionalnosti za obrazovanje u oblasti medicinskih nauka“, održače se 13.5.2011, od 12 časova, Terazije 3, II sprat, Velika sala Medija centra.

Institut za otvoreno društvo i Fond za otvoreno društvo u okviru Zdravstvenog programa u saradnji sa Programom stipendija Romskog obrazovnog fonda od ove godine pokreću Program stipendiranja obrazovanja Roma/kinja u oblasti zdravlja (Roma Health Scholarship Program – RHSP).

Program je namenjen pripadnicima/cama romske nacionalne manjine koji/e završavaju 8. razred osnovne škole i žele da u toku leta upišu srednju školu u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti, kao i srednjoškolcima/kama koji/e se obrazuju na privatnim i državnim srednjim školama i studentima/kinjama koji studiraju po bolonjskom principu na privatnim i državnim akreditovanim visokim školama i fakultetima u oblasti medicine, farmacije, stomatologije i drugih zdravstvenih oblasti.

Na konferenciji za novinare/ke biće predstavljen program i značaj podrške programa obrazovanju i obezbeđivanju boljeg života pripadnicima/cama romske manjine.

Govore:

  • Jelena Savić, koordinatorka RHSP programa Romskog obrazovnog fonda
  • prof. dr Snežana Simić, Institut za socijalnu medicinu pri Medicinskom fakultetu u Beogradu, rukovodilac mentorske komponente u okviru RHSP programa Romskog obrazovnog fonda
  • Nenad Vladisavljev, predsednik NVO „Udruženja romskih studenata“ iz Novog Sada rukovodilac komponente javnog zagovaranja u okviru RHSP programa Romskog obrazovnog fonda
  • Anita Kurtić, predsednica NVO „Humanitarnog udruženja Roma“ iz Niša rukovodilac komponente pripreme za upis na fakultete u okviru programa RHSP Romskog obrazovnog fonda
  • Milica Milić, Medija centar Beograd, asistent projekt menadžera medijske komponente u okviru RHSP programa Romskog obrazovnog fonda.

Pored Beograda, konferencije za novinare/ke biće održane i u sledećim gradovima:

- Niš, 16.05.2011, Medija centar Niš, Obrenovićeva 38, 12h

- Vranje, 17.05.2011, Gradska uprava, sala Načelstva, V Kongresa 1, 11h

- Kragujevac, 18.05.2011, Skupština grada, Sala 105, Trg Slobode 3, 12h

- Novi Sad, 19.05.2011, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/1, 12h

- Subotica, 20.05.2011, Medija centar Subotica, Gradska kuća, Trg Slobode 1, 11h

Više o projektu

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.