Sektor NVO vesti

Uvođenje savetnika/ca za rodnu ravnopravnost u sektor bezbednosti

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) i Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) pozivaju na okrugli sto Uvođenje savetnika/ca za rodnu ravnopravnost u sektor bezbednosti u Srbiji koji će se održati u utorak, 1. marta 2011. godine u prostorijama BCBP (Gundulićev venac 48, I sprat).

Cilj okruglog stola je da predstavi funkcionisanje mehanizma savetnika/ce za rodnu ravnopravnost u praksi, ukaže na pozitivne promene u sektoru bezbednosti koje su rezultat rada savetnika/ca, kao i da ukaže na moguće izazove i prepreke tokom procesa njihovog uvođenja u institucije u sektoru bezbednosti. Nacionalni akcioni plan (NAP) za primenu Rezolucije 1325 SB UN u Srbiji, koji je usvojen krajem decembra prošle godine, predviđa nekoliko mehanizama za uvođenje politike rodne perspektive u sektor bezbednosti. Jedan od tih mehanizama jesu savetnici/e za rodnu ravnopravnost ministra/direktora, čiji će glavni zadatak biti uvođenje rodne perspektive u sve politike i programe Ministarstva odbrane, MUP, Bezbednosno-informativne agencije i Uprave carine.

Molimo Vas da učešće na okruglom stolu potvrdite elektronski na: gorana.odanovic@ccmr-bg.org ili telefonom na: 011/3287 334.

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP)

Gundulićev venac 48, 11 000 Beograd

tel/fax: 011/3287 226 i 011/3287 334

www.ccmr-bg.org

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.