Sektor NVO vesti

Zahtev da Srbija prestane sa izvozom i prodajom oružja diktatorskim režimima

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je da se pridružujuju zahtevima velikog broja organizacija i mreža za mir, ljudska prava, ženska ljudska prava u celom svetu da „libijski režim diktatora Gadafija prestane sa masakrom i zločinima protiv sopstvenih građanki i građana“.

Ta nevladina organizacija podržava nenasilne proteste demokratskih snaga u Libiji da se oslobode Gadafijevog režima, kao proteste građanki i građana u Severnoj Africi (Tunisu, Egiptu, Maroku, Alžiru), kao i zemljama Bliskog istoka (Bahreinu, Jemenu, Iranu…).

Izražavamo naše najdublje poštovanje i solidarnost sa ženama koje imaju ključnu ulogu u nenasilnim građanskim protestima.

One traže i da Srbija prestane sa izvozom i prodajom oružja diktatorskim režimima Severne Afrike, Bliskog istoka i drugim zemljama i da strogo poštuje rezoluciju UN kojom se uvode sankcije libijskom režimu.

„Takođe očekujemo da Republika Srbija jasno i nedvosmisleno osudi diktatorske i korumpirane režime i time pokaže da daje doprinos izgradnji mira i ljudske bezbednosti zasnovane na ljudskim pravima, građanskim slobodama, ekonomskom i socijalnom razvoju, a ne na militarizmu, oružju, represiji i nasilju“, navodi se u saopštenju organizacije Žene u crnom. (FoNet)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.