Sektor NVO vesti

Socijalna inkluzija dece sa smetnjama u razvoju sa aspekta međusektorske saradnje

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Udruženje Pomoć porodici i Predškolska ustanova “Poletarac”, Odžaci u saradnji sa Opštinom Odžaci, uz podršku Ambasade Finske u Srbiji, 23.11.2012. godine, organizovali su konferenciju “Socijalna inkluzija dece sa smetnjama u razvoju sa aspekta međusektorske saradnje”.

Konferenciju su veoma uspešno organizovali zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ uz pomoć nevladine organizacije „Pomoć porodici“. Ovo je jedan od prvih ostvarenih zadataka tima iz Odžaka.

Projekat “Podrška deci sa smetnjama u razvoju u društvenoj inkluziji kroz edukaciju i uspostavljanje međusektorske saradnje – Pokrenimo se“, u okviru koga je organizovana konferencija, ima za cilj da kroz specifičan obrazac poveže sve faktore, na lokalnom nivou, koji mogu imati uticaja na proces društvene inkluzije dece sa smetnjama, a pre svega da podigne kapacitete vaspitno obrazovnih ustanova i da ih što bolje poveže sa roditeljima, lokalnom zajednicom, izvorima finansiranja

U prepunoj sali su bili roditelji, predstavnici škola i vrtića, centra za socijalni rad, predstavnici lokalne samouprave, predstavnici nevladinih organizacija, đaci i studenti, mediji… Konferenciju je vodila Bojana Kupusinac, pedagog iz „Poletarca“.

Na konferenciji su učestvovali Jelena Selak, direktorica PU „Poletarac“, mr Stevan Nestorov, potpredsednik udruženja „Pomoć porodici“ i direktor projekta, dr Ljiljana Abramović Savić, predesednica NVO Pomoć porodici, mr Violeta Nestorov iz udruženja „Pomoć porodici“, koordinator ovog projekta, Izabela Šerić, predsednica opštine Odžaci, Ksenija Liščević, prosvetni savetnik iz Školske uprave Sombor, Dr Stanka Protić, pedijatar Doma zdravlja Odžaci, Milka Mandić direktorka Centra za socijalni rad Odžaci, Nada Funtoš, specijalni pedagog u osnovnoj školi.

Da saznate više o čemu je bilo reči na konferenciji i da pogledate fotografije kliknite na link

(Udruženje Pomoć porodici)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.