Sektor NVO vesti

Sprečavanje zloupotreba javnih finansija i jačanje građanskog nadzora

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija „Sprečavanje zloupotreba javnih finansija i jačanje građanskog nadzora“ se realizuje u zajedničkoj saradnji Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Transparency International Secretariat i Transparentnost Srbija i Delegacije Evropske Unije People 2 People (P2P), Civil Society Facility, DG Enlargement, in the organizational framework of the Technical Assistance Information Exchange Instrument -TAIEX of the European Commission. Konferencija je organizovana u okviru projekta “Jačanje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama” koji se sprovodi od strane UNDP Srbija a finansiran je od Vlade Kraljevine Norveške.

Konferencija će se održati 22. i 23. novembra 2012. godine u Hotelu Metropol u Beogradu prema rasporedu navedenom u programu konferencije.

Jačanje društvene odgovornosti i utvrđivanje mehanizama za što šire uključivanje građana, produbljivanje saradnje kao i razmena znanja u cilju sprečavanja zloupotrebe javnih finansija predstavljaju okosnicu konferencije. Konferencija će okupiti nezavisne državne organe i organizacije civilnog društva u Srbiji kao i predstavnike iz regiona i međunarodnih organizacija kako bi pokrenuli raspravu o mehanizmima i praksi u pogledu jačanja društvene odgovornosti odnosno građanskog nadzora. Konferencija će posebno otvoriti pitanje jedne od komponenti društvene odgovornosti a to su mehanizmi za uključivanje građana, organizacija civilnog društva i nezavisnih državnih organa u nadzor nad procesima javnih nabavki i sprečavanjem zloupotreba javnih finansija u smislu prava ali i obaveza građana da nadziru trošenje javnih finansija.

Program konferencije (pdf)

Molimo vas da svoje svoj dolazak potvrdite najkasnije do 21.novembra 2012. godine, 16.00 časova Siniši Biljmanu, koordinatoru na projektu UNDP, na tel. 063 612 433 ili na e-mail: sinisa.biljman@undp.org.

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.