Sektor NVO vesti

Za dostojanstven rad

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Grupa nevladinih organizacija okupljenih u Akciju za unapređenje uslova za dostojanstven rad “Crno na belo – Zajedno smo glasniji” održala je u Beogradu skup „Za dostojanstven rad“.

Na ovoj svojevrsnoj multimedijalnoj konferenciji predstavnici organizacija civilnog društva razgovarali su sa predstavnicima poslodavaca i udruženja građana o uživanju propisanih prava iz socio-ekonomske oblasti i pravima iz oblasti rada u Srbiji.

Segmenti konferencije su bili ilustrovani igrokazima u kojima su glumci izveli tipične scene iz spornih delova života radnika i poslodavaca u Srbiji. Ovi scenski nastupi su bili uvod u diskusiju u kojoj su učestvovali stručnjaci iz oblasti radnih odnosa i radnog prava, kao i predstavnici udruženja poslodavaca i udruženja građana.

Skup je deo projekta koji sprovodi šest partnerskih nevladinih organizacija koji finansira USAID preko Instituta za održive zajednice.

Cilj skupa je bio da se podigne nivo svesti o o neophodnosti poštovanja radnih prava bez obzira na krizu i visoku stopu nezaposlenosti. Postavilo se ključno pitanje šta civilno društvo može da učini kako bi se zaštitili radnici u Srbiji, bez ugrožavanja opstanka poslodavaca?

(Centar za razvoj neprofitnog sektora)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.