Sektor NVO vesti

Otvaranje On line Biblioteke ljudskih prava

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

On line biblioteka koja je sastavni deo Biblioteke ljudskih prava biće otvorena u petak 15. marta u 11 časova u prostorijama Kuće ljudskih prava (Kneza Miloša 4). Ovom prilikom prisutnima će se obratiti predstavnik Instituta za održive zajednice i Maja Stojanović, predsednica Upravnog odbora Kuće ljudskih prava.

Biblioteka ljudskih prava je javni prostor, dostupan aktivistima/kinjama civilnog društva, studentima/kinjama i istraživačima/cama koji žele da se bave istraživanjem ljudskih prava. Ova specijalizovana biblioteka sadržaće sve dostupne izvore teorije i prakse ljudskih prava. Na jednom mestu zainteresovani će moći da nađu adekvatnu literaturu, da čitaju, uče i istražuju, što će znatno olakšati proces istraživanja ljudskih prava i javnog zagovaranja.

Osnovu Biblioteke čini on line biblioteka, koja je lako dostupna svima bez obzira gde se nalaze. Na otvaranju on line biblioteke prisutnima će biti demonstrirano kako zainteresovani mogu doći do detaljnih podataka o izdanjima koja se nalaze u Biblioteci ljudskih prava, ali i do informacija o svim relevatnim naslovima iz oblasti ljudskih prava u drugim bibliotekama, kako da kreiraju profil i preuzimaju publikacije u elektronskoj formi.

Biblioteku ljudskih prava podržao je Institut za održive zajednice.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.