Sektor NVO vesti

Plesne radionice „Telo Pokret Teatar“ za osobe sa invaliditetom

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Udruženje „Srebrno drvo“ i BITEF teatar pozivaju osobe sa invaliditetom na kreativne/plesne radionice „Telo Pokret Teatar“

Radionice su namenjene osobama sa invaliditetom starijim od 18 godina i profesionalnim igračima/pozorišnim umetnicima iz Bitef dance campany.

Radionice će se realizovati u popodnevnim časovima u periodu od 27.-30. marta 2013. u prostorijama Dečijeg kulturnog centra, Takovska 8 (koje su dostupne korisnicima kolica) i u proseku će trajati 4-5 sati dnevno (sa jednom do dve pauze). Organizatori nisu u mogućnosti da obezbede personalne asistente, kao ni prevoz učesnika (u slučaju potrebe tragaćemo za zajedničkim rešenjem)

Na radionicama se neće postaviti zadatak učenja unapred osmišljene koreografije, već će se kroz proces rada kreirati plesni materijali. Stoga vas pozivamo da zajedno kroz pokret istražujemo, upoznamo se, razmenimo… Nekada i jednostavan pokret može da saopšti veliki priču, da nas oslobodi, predstavi, zbliži sa drugima. Kroz njega možemo iskazati mnogo toga. Ova radionica je zamišljena kao ispitivanje raznih mogućnosti koje nam pokret kao izraz daje.

Radionice će voditi:

  • Dina Radoman Caranović – reditelj i scenski dizajner
  • Marko Pejović – psiholog i dramaturg
  • Boris Čakširan – koreograf i kostimograf
  • Isidora Stanišić – koreograf

Osobe koje žele da se prijave, mogu to da učine popunjavanjem Upitnika za učesnike/ce, koji ćete poslati na e-mail izkontre@yahoo.com. Važno je da popunjena prijava pošaljete do 25. marta u 14h. Broj učesnika na radionicama je ograničen!

Radionice su i prvi korak ka predstavi pod radnim nazivom „Grad“ na kojoj rad počinje u aprilu i koja će biti na redovnom repertoaru u BITEF teatru. Na kraju radionice autorski tim će odlučiti ko će nastaviti rad na profesionalnoj predstavi. Ovaj rad će zahtevati dodatno angažovanje mesec-dva dana, pa je važno da osobe koje se budu uključile zaista budu spremne da se posvete ovom radu.

Projekat se realizuje u saradnji sa Grupom „Hajde da“ i Dečijim kulturnim centrom u Beogradu, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

(Grupa „Hajde da“)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.