Sektor NVO vesti

Radionica feminističkog performansa

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Ogledalo – Centar za inicijative u kulturi poziva umetnice i umetnike i one koje/i to žele da postanu, da se aktivno uključe u Radionicu feminističkog performansa koja će trajati od 1. avgusta do 1. decembra 2013 godine. Prijave za učestvovanje, koje treba da sadrže radnu biografiju i kontakt, zainteresovane/i mogu poslati na ogledalo.workshop@gmail.com. Rok za prijavljivanje je 20. jul 2013.

Teorijski deo radionica biće otvorenog tipa, dostupan široj javnosti, dok su drugi delovi namenjeni osobama do 30 godina starosti.

Uključivanje omogućava da se kroz teorijski deo projekta upoznate sa pitanjima koja se tiču feminističkog performansa: odnosa feminizma i izvođačkih umetnosti; istorijom feminističkog pozorišta i performansa; produkcijskim karakteristikama; specifičnostima procesa stvaralačkog rada u feminističkom performansu i pozorištu; performansu kao strategiji feminizma; tretiranje tela performerke u performansu kroz istoriju, ženskim i feminističkim pismom i još mnogim drugim pitanjima koja ćete i same/i postaviti.

Uključivanje omogućava da se kroz praktičan deo projekta obučite ili ako se već bavite performansom onda dopunite svoje veštine za izvođenje feminističkih performansa, a kroz: različite izvođačke tehnike i spoznavanja odnosa između tela, prostora, pokreta, zvuka, predmeta, boje, teksture, teksta, slike, teksta; istraživanje tema i pitanja koja se tiču žena i drugo.

Uključivanje omogućava da kroz stvaralački proces kreirate performanse i izvedete ih: obezbeđivanjem prostora za produkciju, organizaciju i koordinaciju aktivnosti koje se tiču izvedbe performansa; materijal i tehničke uslove potrebne za performans.

Predavačice i predavači: dr Silvia Dražić (filozofkinja i stručnjakinja rodnih studija), dr Ana Vilenica (teoretičarka umetnosti), mr Sanja Kojić Mladenov (istoričarka umetnosti), mr Veronika Mitro (aktivistkinja, psihološkinja i stručnjakinja rodnih studija), mr Ivana Inđin (multimedijalna umetnica i stručnjakinja rodnih studija), Bojan Krivokapić (pisac i aktivista u kulturi), Andraš Juhas (filozof i umetnik zvuka), i ostali/e.

Izvršna produkcija: Ogledalo

Generalni pokrovitelj: Rekonstrukcija ženski fond

Partnerske organizacije: CK13 i Muzej savremene umetnosti Vojvodine

(Ogledalo)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.