Sektor NVO vesti

Saopštenje povodom proslave 20 godina rada Beogradske otvorene škole

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Velika nezaposlenost mladih je globalni problem, koji u velikoj meri pogađa i Evropu. Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije diplomirani ekonomista ili pravnik čekaju po dve i po godine na posao na birou. Očito da ni diploma fakulteta više ne može da garantuje zaposlenje.

U Beogradskoj otvorenoj školi smatraju da dodatnim obrazovanjem i podizanjem ličnih kapaciteta, svaki pojedinac može da poveća svoju zapošljivost. Zato ova obrazovna organizacija već 20 godina izabranim studentima Beogradskog univerziteta kroz jednogodišnje akademske dodiplomske studije nudi dodatna znanja i veštine. Uz to, BOŠ takođe usmerava mlade ljude i vrši karijerno vođenje i savetovanje. Svojim brojnim obrazovnim i istraživačkim aktivnostima u poljima informacionih tehnologija, religije, zaštite životne sredine, evropskih integracija, visokog obrazovanja i dr, BOŠ doprinosi razvoju ljudskih resursa.

Sa porukom “Tek smo počeli”, ova organizacija je 6. novembra proslavila 20 godina svog rada u Domu omladine. Tom prilikom okupilo se više od 500 zvanica, među kojima su bili saradnici, studenti, polaznici i donatori Beogradske otvorene škole.

Više o samoj proslavi možete pronaći ovde.

(BOŠ)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.