Sektor NVO vesti

Treći konkurs za radne prakse

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

U okviru programa Biznis mladih Srbije krajem decembra raspisan je treći konkurs za radne prakse upućen kompanijama i mladim nezaposlenim osobama sa teritorije Niša, Merošine, Doljevca, Gadžinog Hana, Leskovca, Novog Sada, Temerina, Beočina, Sremskih Karlovaca, Subotice, Sombora, Kanjiže, Kraljeva, Čačka, Gornjeg Milanovca, Raške i Vrnjačke Banje. Cilj ovog programa je da se mladima omogući sticanje radnog iskustva, koje je jedan od ključnih uslova za zapošljavanje na savremenom tržištu rada.

Program radnih praksi namenjen je nezaposlenim osobama do 30 godina starosti, sa srednjim ili visokim stepenom stručne spreme. Praktikanti će pre obavljanja prakse proći kroz obuku za ulazak na tržište rada, kao i veštine potrebne za adaptaciju na radno okruženje. Mladi koji uspešno prođu obuku biće odabrani na osnovu potražnje poslodavaca. Nakon obavljene prakse u trajanju od dva meseca, praktikanti će dobiti uverenje o obavljenoj radnoj praksi od strane poslodavca i od strane programa Biznis mladih Srbije.

Svaki poslodavac koji uđe u program biće u mogućnosti da donese odluku o praktikantu koga angažuje na osnovu obavljenih intervjua. Za vreme trajanja prakse, „Biznis mladih Srbije“ će praktikantima obezbeđivati mesečnu novčanu nadoknadu koja je namenjena refundaciji osnovnih troškova radne prakse. Od poslodavaca se očekuje da praktikantima dodele mentora koji će pratiti njihov rad i razvoj i pomagati im da što bolje odgovore na poslovne zadatke.

Sve kompanije zainteresovane za ovakvu vrstu podrške mogu da se prijave na konkurs do 31. januara 2013. godine, dok je konkurs za praktikante otvoren do 10. februara, a prijavljivanje se vrši putem sajta www.biznismladihsrbije.org.

Program Biznis mladih Srbije pokrenut je kao partnerska inicijativa Smart kolektiva, Erste Banke i Nacionalne službe za zapošljavanje, uz podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

(Smart kolektiv)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.