Sektor NVO vesti

Fond B92 omogućio online donacije

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Fond B92 pustio je u rad novi sajt Donacije.rs čiji je cilj da poveže građane, donatore i neprofitne, društveno odgovorne projekte u Srbiji u cilju prikupljanja donacija na najjednostavniji mogući način. Putem ovog sajta, moguće je donirati novac bez odlaska u banku ili poštu i bez komplikovanih procedura. Umesto toga, slanje donacije vrši se preko Interneta uz pomoć kartica Visa, Maestro i MasterCard na način koji je uobičajen za ovakve online transakcije.

Zbog aktuelne situacije sajt Donacije.rs trenutno isključivo podržava akcije i projekte vezane za saniranje stanja izazvanog katastrofalnim poplavama. U ovom trenutku možete donirati novac za aktivnosti Fonda B92 na pomoći građanima kao što su obezbeđivanje pijaće vode, čišćenje i dezinfekcija ili pomoć bebama ugroženih ovom katastrofom. Uskoro će na sajtu biti objavljeni projekti drugih organizacija koje rade na pomoći građanima iz ugroženih područja.

Po okončanju krize, Donacije.rs će se vratiti svojoj primarnoj nameni i podržavati projekte iz domena socijalne i zdravstvene zaštite, inkluzije, preduzetništva mladih i marginalizovanih grupa, aktivizma, kulture i umetnosti, ekologije i drugih oblika javnog angažmana i društvene odgovornosti. Sajt je otvoren za projekte organizacija civilnog društva, fondacija, privrednih subjekata, udruženja građana i institucija, a jedini uslov je da projekti, za koje se prikupljaju donacije građana, budu neprofitni i na korist društvene zajednice.

Sajt koji se nalazi na adresi www.donacije.rs pokrenut je uz pomoć organizacije Balkanski fond za demokratiju (Balkan Trust for Democracy) i Bance Intesa.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.