Sektor NVO vesti

Novosti u oblasti upisa u matične knjige rođenih, prijave prebivališta i pribavljanja ličnih dokumenata

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Visoki komesarijat za izbeglice, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Zaštitnik građana pozivaju zainteresovane romske organizacije civilnog društva kao i predstavnike drugih organizacija koji se bave problemima Roma, romske lidere i predstavnike medija da se prijave za učešće na skupu „Novosti u oblasti upisa u matične knjige rođenih, prijave prebivališta i pribavljanja ličnih dokumenata“.

Cilj ovih susreta je da se učesnici obaveste o napretku učinjenom u ovoj oblasti, kao i da se pozovu na intenziviranje njihovih aktivnosti u obaveštavanju Roma o aktivnostima koje se sprovode u okviru Sporazuma o saradnji i na jačanje koordinacije i saradnje u postizanju ciljeva Sporazuma.

Prvi skup će se održati u četvrtak, 30. oktobra 2014. godine u zgradi Opštine Novi Beograd (Bulevar Mihajla Pupina 167), sa početkom u 11 časova.

Planirano je ukupno 5 sastanaka po sledećem redosledu:

30. oktobar – Beograd

20. novembar – Kragujevac

27. novembar – Subotica

02. decembar – Niš

16. decembar – Novi Sad.

Sastanak se organizuje uz podršku Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, koja je član Tehničke radne grupe za upis u matične knjige rođenih i nadležna za sprovođenje Sporazuma o saradnji.

Organizator skupa nadoknađuje troškove puta u visini cene autobuske karte. Mole se zainteresovani da se prijave samo za jedan skup najbliži mestu prebivališta.

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.