Sektor NVO vesti

Omladinski kamp „Aktiviraj se“

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Od  25. avgusta 2014. godine, u Sremskim Karlovcima se održava omladinski volontersko-edukativni kamp „Aktiviraj se“, koji realizuje Pokret gorana Vojvodine, uz podršku Norveške ambasade i Elektrovojvodine, kroz „Danube Stream for Green Dream – “Stream4Green”, projekat podržan od strane Evropske unije i Austrijske razvojne agencije.

Učesnici kampa će biti mladi uzrasta 15-20 godina iz područja zahvaćenih poplavama u maju ove godine.

Cilj kampa je obezbeđivanje tinejdžerima iz poplavljenih područja predaha od svakodnevnice njihovih promenjenih životnih uslova kroz volonterski rad i druženje u prirodi.

Tokom sedmodnevnog kampa, učesnici će dobiti priliku da kroz edukativne radionice i volontiranje u prirodi, razviju prenosive veštine, te da se upoznaju sa kulturnim i prirodnim bogatsvima grada i njegovog okruženja. Učesnici će razvijati socijalne veštine i znanja (komunikacija, rad u timu, održivi razvoj, upravljanje resursima, volonterizam, PR), a pored toga će imati priliku da kroz volonterske aktivnosti poboljšaju održavanje novih eko-turističkih programa Sremskih Karlovaca (edukativne staze na Fruškoj gori, ciklo staze, upoznavanje sa Koviljsko-petrovaradinskim ritom, korišćenje opreme za kampovanje), primene stečena znanja, koja će im pomoći da se vrate u svoje domove emotivno stabilniji, snažniji i sa više znanja da odgovore na izazove koji ih očekuju u poslepoplavnom periodu.

Polaznici kampa će biti smešteni u Ekološkom centru “Radulovački” u centru Sremskih Karlovaca, a u slobodno vreme, učesnici će imati priliku da posete Specijalni rezervat prirode Koviljsko-petrovaradinski rit, planinarski dom Stražilovo i Novi Sad.

(Pokret gorana Vojvodine)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.