Sektor NVO vesti

Počeo omladinski kamp „RITanje 2014″

Ознаке: , ,

Objavio Mladen Radulović

Počeo je Goranski omladinski kamp „RITanje 2014.“ Mladi iz Vojvodine i poplavljenih područja zajedno učestvuju u kampu koji se održava od 4. do 17. avgusta 2014. godine u Sremskim Karlovcima i u Koviljsko-petrovaradinskom ritu.

Pokret gorana Vojvodine petu godinu za redom organizuje RITanje (ranije poznat pod nazivom „Preživljavanje“) i sa mladima radi na njihovom osnaživanju za građanski aktivizam.

Ove godine, kamp-seminar traje 14 dana i učesnici će boraviti 5 dana u Ekološkom centru Radulovački i 9 dana u Koviljsko-petrovaradinskom ritu u šatorima i šumarskoj kući.

O komunikaciji, timskom radu, radu sa volonterima i funkcionisanju civilnog sektora će zajedno učiti 9 učesnika iz Vojvodine i 9 učesnika iz područja zahvaćenim majskim poplavama, a sve sa ciljem da se mladi podstaknu i osnaže za aktivno građanstvo.

Kamp ove godine ima za cilj da pomogne stanovništvu ugroženom poplavama, a posebno mladima. Kamp se organizuje u poplavljenim područjima gde se radi na popravljanju štete nanete poplavama ili u nepoplavljennim područjima gde je cilj kampova da se za mlade iz poplavljenih područja obezbedi psihosocijalna podrška, kako bi se osnažili nakon trauma koje su preživeli.

( Pokret gorana Vojvodine )

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.