Sektor NVO vesti

Radna grupa za temu Kosova

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

Poziv koji je uputio Dragan Popović, koordinator radne grupe za poglavlje 35 Nacionalnog konventa za EU, Direktor Centra za praktičnu politiku:

„Na inicijativu Evropskog pokreta u Srbiji, napravljen je Nacionalni Konvent za EU – telo civilnog drustva za praćenje EU integracija. Konvent će imati formalnu saradnju sa Odborom za evropske integracije Skupštine Srbije koji je već usvojio odluku da će konsultovati Konvent tokom rasprava o pregovaračkim pozicijama.

Radna grupa za poglavlje 35 pratiće pregovore u vezi sa Kosovom i implementacijom Briselskog sporazuma. Grupa će organizovati sastanke sa predstavnicima institucija i organizacija, diskutovaće zauzimati stavove o svim bitnim pitanjima u vezi sa ovom temom i radiće sa institucijama kako bi se preporuke civilnog društva uvažile u toku pregovaračkog procesa.

Pozivam vas da, ukoliko ste zainteresovani za temu Kosova, pristupite Radnoj grupi za poglavlje 35 popunjavanjem formulara koji se nalazi u prilogu. O svim daljim koracima i aktivnostima Radne grupe bićete na vreme obavešteni.“

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.