Sektor NVO vesti

Regionalna konferencija u Belorusiji

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Vlada Belorusije i Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) upućuju poziv za organizacije civilnog društva za regionalnu konferenciju na temu „Jačanje nacionalnih sistema za zaštitu dece od zlostavljanja, zloupotrebe, nasilja i eksploatacije“, koja se održava u periodu od 12-13. novembra 2014. godine, u Minsku, Belorusija.

Konferencija predstavlja regionalni doprinos globalnoj kampanji protiv nasilja nad decom, koju je, pod sloganom „Učiniti nevidljivo vidljivim“, pokrenuo UNICEF u junu 2013. godine.

Cilj konferencije je podsticanje dijaloga između predstavnika vlada i organizacija civilnog društva koje se bave pitanjem zaštite i brige o deci. Konferencija bi trebalo da doprinese jačanju političke volje za razvoj i jačanje nacionalnog sistema zaštite dece u kontekstu regionalnih izazova i prioriteta na polju društvenog razvoja. Posebna pažnja biće posvećena najranjivijim kategorijama dece.

Naglašavajući značaj međusektorske saradnje, preporuka UNICEF-a je da u nacionalne delegacije budu uključeni predstavnici vlade, parlamenta, nacionalnih nezavisnih tela i civilnog društva.

Rok za prijavljivanje delegacija je 15. septembar 2014. godine.

Radni jezici konferencije biće engleski i ruski.

Više informacija možete pronaći na linku.

Za sve dodatne informacije u vezi konferencije možete se obratiti kancelariji UNICEF-a u Beogradu na belgrade@unicef.orgwww.unicef.rs, www.unicef.org/serbia.

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.