Sektor NVO vesti

Uloga lokalnih samouprava u procesu predpristupnih pregovora Srbije i EU

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Predstavljanje rezultata projekta: „Uloga lokalnih samouprava u procesu predpristupnih pregovora Srbije i EU“ održaće se u sredu 24. decembra 2014 od 14-15h u Medija Centru, Terazije 3, Beograd.

Centar za demokratiju u toku 2014. godine sprovodi projekat „Uloga lokalnih samouprava u procesu predpristupnih pregovora Srbije i EU“ koji ima za cilj podizanje kapaciteta lokalnih samouprava za monitoring predpristupnih pregovora Srbije za članstvo u EU i podizanje kapaciteta lokalnih samouprava za njihovo aktivno uključivanje u ovaj proces. Projekat je podržan od strane Olof Palme Centra.

Tokom implementacije sarađivali smo sa 10 opština sa teritorije AP Vojvodina, istočne i centralne Srbije organizovanjem obuke za odbornike skupština gradova i opština, članove veća i zaposlene u opštinskim upravama. Kroz rad sa njima izradili smo razglednice problema opština sa kojima smo sarađivali. U razglednicama su definisani prioritetni problemi identifikovani od strane učesnika ispred pojedinačnih lokalnih samouprava, način rešavanja tih problema kroz projektne cikluse, neophodna partnerstva, ciljne grupe, aktivnosti i izvori finansiranja. Na prezentaciji će govoriti:

• Vladimir M. Pavlović, Beogradska otvorena škola

• Miloš Savić, Fondacija Centar za demokratiju

• Darko Čukuranović, Kancelarija za evropske integracije.

Zbog organizacionih pitanja, potrebno je da svoje učešće potvrdite elektronskom poštom na adresu milos@centaronline.org najkasnije do utorka 23. decembra 2014.

(Fondacija Centar za demokratiju)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.