Sektor NVO vesti

Diskriminacija – izazovi inkluzivnog obrazovanja

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija za medije na kojoj će biti reči o diskriminaciji kao jednom od izazova inkluzivnog obrazovanja, kojim se bavi Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja, uz podršku i saradnju Fondacije za Otvoreno društvo, održaće se u sredu, 23. decembra 2015. godine u 12 časova u sali Press centra Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6/3, 11000 Beograd. Koaliciju čini 6 udruženja – Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša, Užički centar za prava deteta iz Užica, Udruženje građana Roditelj iz Zemuna, Nexus iz Vranja, UG Dečija radost iz Zaječara i UG Kokoro iz Bora.

Rad Koalicije za monitoring inkluzivnog obrazovanja je u protekloj godini bio usmeren ka promociji i zaštiti prava deteta na obrazovanje kroz osnaživanje roditelja i uspostavljanje boljih procedura za otkrivanje i prijavljivanje slučajeva diskriminacije i drugih oblika kršenja prava deteta u obrazovanju.

U uvodnom delu biće predstavljeni rezultati rada Koalicije na smanjenju diskriminacije u inkluzivnom obrazovanju i osnaživanju roditelja. U drugom delu konferencije roditelj deteta sa teškoćama iz Bora podeliti svoja iskustva vezano za diskriminaciju deteta prilikom upisa u školu. Takođe, na konferenciji će biti prezentovan Vodič za roditelje kao mehanizam za prepoznavanje i prijavljivanje diskriminacije u obrazovanju. Pored ovoga na konferenciji će biti reči i o važnosti umrežavanja svih relevantnih institucija i nezavisnih tela koje se bave zaštitom prava dece na nediskriminaciju.

Govornici na konferenciji će biti:

• Darko Ignjatović, Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub, koordinator projekta

• Dragana Soćanin, Udruženje Roditelj, članica Koalicije

• Dorina Vojinović, iz Bora, majka deteta sa teškoćama, koja je učestvovala u projektu

• Predstavnik/ca Grupe za socijalnu inkluziju pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS.

Molimo da dolazak potvrdite do 22. decembra elektronskom poštom na: oknis@medianis.net.

(Udruženje građana Roditelj)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.