Monitoring bužeta Budžetske vesti, NVO vesti

Upravlјanje i kontrola javnih finansija na lokalnom nivou

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje eObuku (učenje na dalјinu) na temu „Upravlјanje i kontrola javnih finansija na lokalnom nivou“. Ovu aktivnost SKGO organizuje u svojstvu partnera na Programu „Unapređenje mehanizama odgovornosti u oblasti javnih finansija“, koji relizuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz finansijsku podršku Švedske.

Predstavlјanje eObuke biće organizovano u četvrtak, 1. oktobra, u Sava Centru, u Amfiteatru, sa početkom u 12 časova.

Prisutnima će se obratiti: dr Duško Pejović, vrhovni državni revizor iz Državne revizorske institucije, Steliana Nedera, zamenica stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

SKGO je razvila u okviru svog Centra za obuku platformu za jednostavno i dostupno elektronsko učenje uz podršku i korišćenje interneta i računara u smislu “bilo kada, na bilo kom mestu, uz bilo koji ritam učenja”, odnosno omogućavaju totalno prilagođavanje korisniku i omogućavaju mu lak pristup sadržaju i materijalima u fleksibilnim okvirima.

Ova osmonedelјna internet obuka, koja počinje u ponedelјak, 5. oktobra, nudi klјučne teme i informacije sa održanih serija regionalnih sastanaka u partnerstvu sa Državnom revizorskom agencijom pod nazivom „Unapređenje upravlјanja javnim finansijama na lokalnom nivou“ krajem prošle i početkom ove godine. Cilј ove elektronske obuke je da učesnicima obezbedi bolјe razumevanje pojmova i procesa funkcionisanja upravlјanja i kontrole javnih finansija na lokalnom nivou, kao i da ukaže na najčešće greške i probleme koji su identifikovani od strane DRI. Ona je namenjena neograničenom broj prijavlјenih predstavnika gradova i opština Srbije.

Ova eObuka je namenjena svima koji učestvuju u procesu upravlјanja i kontrole javnih finansija na lokalu – od pripravnika i odbornika (koji nisu upoznati sa procedurama i administriranjem javnih finansija) do iskusnih zaposlenih u JLS kojima će se ukazati kako da izbegnu greške i nepravilnosti koje je DRI pronašla pri reviziji budžeta lokalnih vlasti.

Do sada je za učešće na eObuci prijavlјeno preko 600 predstavnika 100 jedinica lokalne samouprave.

(SKGO)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.