Sektor NVO vesti

Velika volonterska akcija zaposlenih Naš Beograd

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

Volonterska akcija Naš Beograd održaće se u subotu, 30. maja od 10 do 13 časova na 7 lokacija u Beogradu.

Na sedam lokacija u Beogradu, 150 volontera će saditi cveće, uređivati dvorišta, krečiti, oslikavati zidove i družiti se sa sugrađanima iz ugroženih socijalnih grupa:

1. Kreativno edukativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe, Kraljevića Marka 4 – Uređenje dvorišta, crtanje murala, kreativne radionice i druženje sa korisnicima.

2. Dom za decu i omladinu J. Jovanovic Zmaj, Braće Jerković 119 – Krečenje unutrašnjih prostorija, raščišćavanje poktrovlja, druženje sa decom.

3. Dom penzionera Bežanijska kosa, Marije BursaĆ 49 – Uređenje dvorišta i zelenih površina, farbanje mobilijara.

4. Udruženje Prostor, Plato ispred Opštine Zvezdara, Otvorena umetnička radionica u javnom prostoru u kojoj će učestvovati korisnici/e psihijatrijskih usluga, umetnici/e i volonteri/ke.

5. OŠ Skadarlija, Francuska 26 – Sadnja biljaka u betonsku žardinjeru, farbanje klupa, golova i kanti za đubre, u saradnji sa Beogradskim festivalom cveća.

6. OŠ Vlada Aksentijević, Poenkareova 8 – Sadnja biljaka u betonsku žardinjeru, farbanje klupa, golova i kanti za đubre, u saradnji sa Beogradskim festivalom cveća.

7. Udruženje Naša Kuća, Mirijevski venac 20 – pripremanje obroka za građane iz socijalno ugroženih grupa.

U volonterskoj akciji učestvuju zaposleni iz kompanija Banca Intesa, Erste Bank, Coca-Cola Hellenic, KPMG, Societe Generale Srbija, Vip mobile, Represent Communications, Delta Holding i GlaxoSmithKline, kao i zaposleni iz Delegacije EU i USAID-a.

Volonterski dan Naš Beograd održava se u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva, uz podršku kompanija članica Foruma i USAID-a.

(Smart kolektiv)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.