Sektor NVO vesti

Veliki dogovor: Sporazumi između Srbije i Kosova, od pregovaranja do sprovođenja

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija za novinare Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA, Birn Kosovo, Internews Kosova uz podršku Britanskih ambasada u Beogradu i Prištini - „Veliki dogovor: Sporazumi između Srbije i Kosova, od pregovaranja do sprovođenja“

27.4.2015. | Vreme: 11:00 | Terazije 3, II sprat, Mala sala Medija centra.

Prošle su dve godine od kako su se Kosovo i Srbija u Briselu formalno dogovorili da „normalizuju odnose“. Kako je ovo uticalo na život običnih ljudi? Na koji način postojeći nivo sprovođenja utiče na domaća i inostrana politička pitanja?

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) iz Beograda, Birn Kosovo i Internews Kosova, u okviru Inicijative za praćenje implementacije Briselskih sporazuma „Big Deal“, poziva na konferenciju.na kojoj će biti predstavljeni nalazi drugog po redu izveštaja o primeni Briselskog sporazuma.

Prvi izveštaj, prezentovan u novembru 2014, pokazao je da su samo četiri od ukupno 16 sporazuma u potpunosti implementirana. O tome šta se od tada promenilo i kako napreduje implementacija onoga što predstavinici Beograda i Prištine potpisali.

Govore:

  • Vukosava Crnjanski, Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA Beograd
  • Faik Ispahiu, Executive Director, Internews Kosova
  • Valerie Hopkins, inicijativa “Big Deal”.

Obezbeđen simultani prevod.

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.