Sektor NVO vesti

Zaustavimo političko zapošljavanje

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Fondacija „Centar za demokratiju“ sprovodi projekat pod nazivom „Ka većoj transparentnosti i jasnim kriterijumima za zapošljavanje u javnom sektoru- Zaustavimo političko zapošljavanje“ u okviru programa „Podrška civilnom društvu u Republici Srbiji“ koji finansira Evropska unija. Partneri na projektu su Beogradski centar za ljudska prava i Inicijativa za lokalni razvoj iz Kraljeva.

Ovaj projekat ima za cilj da doprinese borbi protiv korupcije kroz zagovaranje za vladavinu prava i za transparentnost u oblasti zapošljavanja u javnom sektoru i javnim kompanijama. Organizacije civilnog društva potrebno je podstaći i osnažiti kako bi bile u mogućnosti da doprinesu borbi protiv korupcije. One mogu biti uspešne u informisanju građana o njihovim pravima, praćenju rada lokalnih vlasti i lokalnih ogranaka različitih institucija.

Fondacija „Centar za demokratiju“ će podržati do 5 lokalnih OCD za sprovođenje sopstvenih aktivnosti javnog zagovaranja u oblasti borbe protiv korupcije i razvoja anti koruptivne kulture u njihovim lokalnim zajednicima.

Podrška OCD će se pružati kroz:

  • Novčanu podršku za realizaciju projekata
  • Trening za podizanje kapaciteta izabranih organizacija kroz prenošenje znanja i iskustava i razvoj njihovih ideja za lokalne aktivnosti.

Više informacija na portalu www.centaronline.org

(Fondacija „Centar za demokratiju“)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.