Sektor NVO vesti

Besplatne muzičke radionice

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Udruženje „Štek House” iz Niša u saradnji sa Udrugom mladih „Agape“ iz Ljubuškog (BIH), pripremio je ciklus „Besplatnih muzičkih radionica“ za mlade muzičare ova dva grada.  Radionice su zamišljene kako svojevrsna razmena mladih miuzičara iz Niša i Ljubuškog (Mostar) koji će se družiti i razmenjivati muzička iskustva zajedno sa mentorima u dve faze- prvoj fazi u Ljubuškom i drugoj fazi, u Nišu. Osim što će se družiti na radionicama, polaznici će se bolje upoznati tako što će vreme u susednoj državi provoditi kod svog „kolege“ polaznika koji će mu ujedno biti i domaćin za vreme trajanja radionica. Radionice su namenjene onima koji  bi voleli da obogate svoje znanje iz oblasti gitare, bas gitare, bubnjeva i pevanja.

Uslovi prijavljivanja na konkurs su sledeći: da su polaznici punoletni, da sviraju jedan od instrumenata za koji se radionice organizuju  i da su u mogućnosti da budu domaćini gostujućem polazniku iz Bosne i Hercegovine.

Pored ovih uslova, za prijavljivanje je potrebno poslati  osnovne podatke (ime i prezime,datum i godina rođenja,  e mail adresa, kontakt telefon, fotografija i „muzički“ CV u kome će malo detaljnije opisati svoje muzičko iskustvo). Prijave (u Word dokumentu) se mogu poslati na mail muzickeradionicenis@gmail.com sa naznakom „Prijava za BMR“,  najkasnije do 11. septembra u ponoć.

Ceo projekat je podržala fondacija Schüler Helfen Leben (SHL).

Projekat „Besplatne muzičke radionice” Niš je počeo sa radom 2014. godine kao pilot projekat istoimene neformalne grupe i do sada je organizovao tri ciklusa. Prvi u klubu „Scena” otvorenog tipa  za sve zainteresovane mlade muzičare. Drugi ciklus radionica je  podržan od strane Grada Niša u okviru konkursa za omladinske projekte  a rađen je u saradnji sa Centrom za unapređenje društvene svesti „Super Građanin” i bio je u trajanju od dva meseca , zatvorenog tipa za određeni broj polaznika koji su kao rezultat dvomesečnog rada pripremili koncert u klubu„ Feedback”. Treći ciklus je organizovan pod pokroviteljstvom kompanije „IDEA” u niškom parku Čair u okviru „Eko-učionice” i bio je namenjen najmlađiim Nišlijama.  Od 2015. godine ovaj projekat predstavlja  pod-sektor delovanja Udruženja „Štek House”. Ovu godinu Štek House je započeo projektom koncertne promocije albuma „Shine on me” , kantautora Marka Stojanovića Louis-a  u martu mesecu, i održao radionice gitare u okviru festivala „PozitivNI” u junu mesecu.

FB event : https://www.facebook.com/events/571194256416184/

linkovi:

https://www.facebook.com/Besplatne-muzi%C4%8Dke-radionice-Ni%C5%A1-1374273649527502/

https://www.facebook.com/%C5%A0tek-House-1520351084937248/

https://www.facebook.com/UdrugaMladihOpcineLjubuski/?fref=ts

(Julija Krstić, presednik organizacije “Štek House” Niš)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.