Sektor NVO vesti

Koliko verujemo policiji?

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Diskusija na temu Koliko verujemo policiji, održaće se u četvrtak, 1. septembar 2016. od 11 časova, Velika sala Medija centra, II sprat, Terazije 3, Beograd.

Regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULSE organizuje prezentaciju rezultata drugog kruga istraživanja javnog mnjenja „Stavovi građana o policiji” koja će biti održana u četvrtak, 1. septembar 2016. godine sa početkom u 11 časova u Medija centru (Terazije 3, Beograd).

Na prezentaciji će biti predstavljeni stavovi građana Srbije o sledećim pitanjima:

 Koliko građani veruju policiji?

 Kako građani doživljavaju prosečnog policajca, a kako policajku?

 Koliko ima korupcije u policiji i kako se boriti protiv nje?

 Koliko politika utiče na rad policije?

Stavovi građana Srbije o odgovornosti policije biće upoređeni sa stavovima u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu.

Na skupu će govoritii:

 Sofija Mandić, istraživačica-pravnica Beogradskog centra za bezbednosnu politiku

 Aurelija Đan, istraživačica Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Moderator:

 Nikola Radišić, novinar N1.

Radni jezik konferencije je srpski uz obezbeđeni simultani prevod na engleski jezik.

Zbog ograničenog broja mesta molimo Vas da prisustvo potvrdite do srede, 31. avgusta 2016. godine, mejlom na adresu office@bezbednost.org ili telefonom na broj 011 3287 226.

Prezentacije na istu temu biće organizovane simultano i u Tirani, Sarajevu, Skoplju, Podgorici i Prištini, gde će nalaze predstaviti partneri na projektu: Institut za demokratiju i medijaciju, Centar za sigurnosne studije, Analytica, Institut Alternativa i Kosovski centar za bezbednosne studije.

Prezentacija se organizuje u okviru projekta „Puls integriteta i poverenja policija na Zapadnom Balkanu“ (engl. Western Balkans Pulse for Police Integrity and Trust – POINTPULSE) koga podržava Evropska unija kroz program Podrške civilnom društvu. Za sadržaj projekta odgovoran je isključivo BCBP i iskazani stavovi u ovom dokumentu nisu nužno stavovi Evropske unije.

(Beogradski centar za bezbednosnu politiku)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.