Sektor NVO vesti

Konferencija za deo javnosti

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Poziv Centra za evroatlantske studije (CEAS):

„Centar za evroatlantske studije (CEAS) iz Beograda poziva vas, ili vašeg delegiranog predstavnika, da prisustvujete konferenciji za javnost na kojoj ćemo:

-Predstaviti nove članove našeg tima , kratko najaviti nove planove –između ostalog otvaranje blog sekcije na sajtu CEAS www.ceas-serbia.org , događaje koje planiramo da organizujemo do kraja godine, poput četvrte Beogradske NATO nedelje;

-Govoriti o talasu diskreditacije donatora koji su mnogo pomogli Srbiji; razlozima odsustva adekvatne reakcije nadležnih državnih organa; novom talasu pretnji upućenih CEAS osoblju; stanju u predmetima: Nikola Petrović protiv Jelene Milić, suđenju Ivanu Ivanoviću u kome se Jelena Milić kao svedok pridružila Tužilaštvu u gonjenju; krivičnim prijavama koje CEAS već skoro dve godine podnosi protiv medija i pojedinaca koji šire govor mržnje protiv CEAS, kao i o napadima na druge učesnike javnog života koji se zalažu za demokratizaciju Srbije, uspostavljanje vladavine prava i poštovanje ljudskih prava.

Tokom konferencije na ekranima će biti prikazana Power Point prezentacija sa slikama naslovnih strana i članaka koji su deo kampanje širenja laži o CEAS, a koji pokreću talase pretnji, od anonimnih, ali i imenom i prezimenom potpisanih osoba na društvenim mrežama. Slike tih pretnji su takođe deo ove prezentacije.

Uvodne reči na skupu će dati:

- Jelena Milić, direktorka CEAS, koja će se osvrnuti i na policijsko obezbeđenje koje je dobila na proleće 2016. godine.

- Judita Popović, pravni zastupnik CEAS

Poziv za prisustvo na konferenciji prosleđen je ciljano predstavnicima: određenih medija, dela nevladinog sektora-civilnog društva, Vlade Srbije, relevantnih ministarstava, političkih partija, diplomatskog kora i nekim akterima javnog života čiji rad CEAS smatra kredibilnim i vrlo bitnim.

Na konferenciju NISU pozvani mediji i propagandne ispostave čiji rad CEAS bojkotuje kao što su: TV PINK, TV Happy, Informer, Kurir, Sputnik, Srpski Telegraf, Blic, Večernje Novosti, Alo, Politika, Pravda i njima slični.

Radni jezik je srpski, a obezbeđen je simultani prevod na engleski jezik.

Predstavnike pozvanih medija molimo da se akredituju do četvrtka popodne, a druge pozvane učesnike da do tada potvrde svoje učešće naoffice@ceas-serbia.org i da sa sobom ponesu ištampane pozivnice.

26. avgust 2016, 11-12h, Medija Centar, Terazije 3, Beograd.

Ostali nisu dobrodošli.“

(CEAS)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.