Sektor NVO vesti

Konkurs „Putujemo u Evropu“

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Konkurs „Putujemo u Evropu“, namenjen najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija i apsolventima fakulteta univerziteta u Srbiji otvoren je do 17. juna. U okviru konkursa, 50 najboljih studenata, starosti do 26 godina sa prosečnom ocenom studiranja od najmanje osam i po, provešće tri nedelje tokom leta upoznajući Evropu.

Pobednici na konkursu dobijaju Inter-Rail karte za 22 dana putovanja evropskim železnicama, Raiffeisen Club paket račun i platnu karticu sa džeparcem i Uniqa međunarodno putno osiguranje.

Prva stanica putovanja će biti Berlin, posle čega će studenti putovati dalje prema sopstvenom planu. Projekat „Putujemo u Evropu” sprovodi se i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, a studenti iz celog regiona susreću se u Berlinu tokom trodnevnog programa koji organizuje Fondacija Robert Boš iz Nemačke.

Projekat „Putujemo u Evropu“, sprovodi se u Srbiji već dvanaesti put za redom i zahvaljujući brojnim donatorima i prijateljima projekta do sada je ukupno 1410 studenata iz Srbije imalo priliku da u okviru programa upozna zemlje i kulture Evropske unije.

Prijave se primaju isključivo poštom na adresu Evropskog pokreta u Srbiji, a formular za prijavljivanje, uputstvo za konkurisanje i druge informacije o konkursu, dostupni su na internet stranici: www.putujemouevropu.org.

Donatori projekta su: Fondacija Robert Boš, Balkanski fond za demokratiju, Raiffeisen Banka, Uniqa osiguranje, Ambasada Republike Austrije i Srbija Voz.

Medijski pokrovitelji projekta su: Najstudent.com, MTV Srbija, 24 sata i Pink.rs.

Prijatelj projekta je: EU info centar.

(Evropski pokret u Srbiji)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.