Sektor NVO vesti

Osnaživanje studenata pravnih klinika za praćenje suđenja za korupciju

Ознаке: , , , ,

Objavio Zoran Markovic

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM poziva na konferenciju za štampu koju organizuje povodom predstavljanja rezultata projekta „Osnaživanje studenata pravnih klinika za praćenje suđenja za korupciju“ koja će se održati 28. decembra 2016. godine u prostorijama Kuće ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4, sa početkom u 11 h.

U saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji YUCOM je organizovao treninge namenjene polaznicima i polaznicama Pravnih klinika Pravnih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Nišu, ali i svim zainteresovanim studentima završnih godina prava sa ciljem da se osnaže da samostalno prate suđenja za krivična dela sa koruptivnim elementom.

U prethodnom periodu polaznici i polaznice treninga su imali priliku da prate suđenja za ova krivična dela pred Višim sudom u Beogradu i Višim sudom u Nišu. Na konferenciji će biti reči o izazovima sa kojim se suočavala realizacija projekta, o rezultatima koji su postignuti, a biće upriličena i dodela sertifikata studentima koji su uspešno završili treninge i učestvovali u praćenju suđenja.

Pravnici i aktivisti Komiteta pravnika za ljudska prava prate suđenja sa elementima korupcije još od 2012. godine, a svi izveštaji, vesti i publikacije na ovu temu dostupne su na internet stranici Antikorupcija.

Vaše učešće možete potvrditi na office@yucom.org.rs do utorka 27. decembra 2016. godine, ne kasnije od 17 časova.

(YUCOM)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.