Sektor NVO vesti

Program za kreiranje obrazovnih politika

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisuju konkurs pod nazivom Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja.

U okviru ovog programa biće finansirana realizacija studija i analiza, čiji rezultati će biti stavljeni u svrhu kreiranja javnih politika ili pripremu pravnog okvira.

Za potrebe ovog Programa, očekuje se da istraživači primarno koriste raspoložive baze podataka koje su dostupne javnosti i istraživačima kroz portal otvorenih podataka (opendata.mpn.gov.rs). Programom se podstiču istraživači/ice na početku karijere da koriste postojeću istraživačku građu i različite dostupne izvore podataka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i drugih relevantnih institucija.

Program se finansira sredstvima projekta Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) kao deo projekata pod nazivom „Podrška unapređenju procesa socijalnog uključivanja u Republici Srbiji – faza 2“. Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) pruža podršku Vladi Republike Srbije da unapredi proces socijalnog uključivanja u Republici Srbije. Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pruža podršku Vladi da koordinira, prati, izveštava i savetuje u vezi sa aktivnostima u oblasti socijalnog uključivanja.

Rok za podnošenje predloga projekata ističe 20. juna 2016. godine.

Ceo tekst Konkursa možete preuzeti ovde.

Kliknite da preuzmete Formular za podnošenje predloga projekata.

(Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.