Sektor NVO vesti

Trag fondacija – Poziv za podnošenje predloga projekta

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Trag fondacija u okviru projekta „Real say on policy“ raspisuje poziv za podnošenje predloga projekta koji se odnose na kreiranje i realizaciju kreativnih kulturnih, umetničkih i/ili medijskih sadržaja koji su usmereni na iniciranje i otvaranje javne debate o ulozi i ucešću građana u demokratskim procesima. Kulturni, umetnički i medijski sadržaji treba da, na inovativan i angažovan nacin, stvore mogućnosti i podstaknu javni dijalog o potrebnim političkim promenama u oblastima za koje su sami građani tokom izbora pokazali najviše interesovanja. Predloženi sadržaji treba da promovišu aktivno uključivanje građana/ki u demokratske procese i afirmišu ulogu građana/ki kao ključnih aktera u razvoju demokratije.

Projekat „Real say on policy“ sprovodi Trag fondacija u partnerstvu sa udruzenjem CRTA, Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju (NKD) i Fondacijom Slavko Ćuruvija, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Konkurs je namenjen organizacijama civilnog društva od kojih se očekuje da kroz realizaciju kulturnih, umetnickih i medijskih sadrzaja skrenu paznju javnosti i podstaknu javni dijalog o neophodnim politickim promenama u okviru oblasti za koje su gradjani tokom izbora pokazali najvise interesovanja. Predlozeni sadrzaji mogu biti razliciti, ali prednost ce imati inicijative koje koriste inovativne i angazovane pristupe kao sto: stand-up i fles mob performansi, viralni online, ali i medijski sadrzaji, angazovani teatar, hip-hop i drugi angazovani muzički pravci, ulicne akcije sa gradjanima/kama, umetnicke instalacije, itd. (lista navedenih aktivnosti je okvirna i nije konacna). Posebno naglasavamo da buduci dobitnici grantova treba da planirane kulturne, umetnicke i medijske sadrzaje osmisle tako da budu realizovani na regionalnom i lokalnom nivou, kao i da obuhvate vise gradova i/ili opstina u regionu (minimalno 4) u kojima ce realizovati svoje aktivnosti.

Visina donacije je do 3000 $ (u dinarskoj protivvrednosti). Rok za podnosenje projektnih predloga  je 12. oktobar 2016. godine (do 16h).

Za prijavu treba popuniti: PRIJAVNI FORMULAR i FORMULAR ZA BUDZET. Navedena dokumenta iskljucivo proslediti elektronskim putem na sledecu adresu elektronske poste: zastupanje@tragfondacija.org. Projektne predloge nije potrebno slati i postom.

Vise detalja o samom konkursu, kriterijumima i uslovima za prijavljivanje mozete videti u Pozivu za prijavu.

Za dodatne informacije možete kontaktirati:

Vladimira Radojičića  – menadzera programa javnih politika Trag fondacije @: vladimir@tragfondacija.org i/ili Anu Novaković – asistentkinju programa filantropije i javnih politika Trag fondacije @: ana@tragfondacija.org.

(Trag fondacija)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.