Sektor NVO vesti

Ziman-ov fond za mlade i Mladi u pokretu

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Zaječarska inicijativa je 1. oktobra raspisala novi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru svojih programa Ziman-ov fond za mlade i Mladi u pokretu, 10 put za redom.

Tokom prethodnih 9 godina, Zaječarska inicijativa je kroz ove programe podržala 54 projekata organizacija mladih i za mlade iz Timočke krajine, u ukupnoj vrednosti od oko 120.000 dolara, kao i 48 projekata đačkh parlamenata srednjih škola u približnoj vrednosti od 20.000 dolara. U ovim projektima je učestvovalo preko 2.500 mladih ljudi.

Zaječarska inicijativa ponovo poziva sve zainteresovane organizacije i đačke parlamente srednjih škola da posete internet stranicu www.ziman.rs i informišu se o konkurisma koji su raspisani.

Cilj ovih konkursa je da se podrže mladi ljudi da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih u demokratskom životu. Maksimalni iznos za koji organizacije mogu da konkurišu iznosi 3.000 američkih dolara, dok je za pralamente maksimalni iznos 500 dolara. Krajnji rok za konkurisanje je 4. decembra 2016. godine.

Kompletna dokumentacija nalazi se na internet stranici www.ziman.rs.

( Zaječarska inicijativa)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.