Sektor NVO vesti

Debata o izveštajima Fonda za humanitarno pravo

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Debata povodom predstavljanja izveštaja Fonda za humanitarno pravo (FHP) o suđenjima za ratne zločine u Srbiji tokom 2016. godine biće održana u četvrtak, 18. maja 2017. godine, u Velikoj sali Medija centra (Terazije 3, II sprat) u Beogradu, sa početkom u 11:00 časova.

Izveštaj obuhvata analizu 28 predmeta koje je pravni tim FHP-a pratio pred odeljenjima za ratne zločine Višeg i Apelacionog suda u Beogradu, kao i pred sudovima opšte nadležnosti. Takođe, izveštaj sadrži i pregled opštih nalaza o suđenjima za ratne zločine tokom 2016. godine, kao i bitnih društveno-političkih događaja koji su od značaja za suđenja za ratne zločine u Srbiji.

Na debatu su pozvani predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Tužilaštva za ratne zločine, sudije Višeg i Apelacionog suda u Beogradu i Nišu, predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, advokati, predstavnici nevladinih organizacija, novinari, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnik građana, predstavnici Kancelarije za ljudska i manjinska prava, predstavnici Delegacije Evropske Komisije u Beogradu, MKSJ, Saveta Evrope, EULEX i ambasada.

(FHP)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.