Sektor NVO vesti

Nagrađeni filmovi na Uhvati film festivalu

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Proglašenjem nagrađenih filmova zvanično je zatvoren 15. međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film, koji se održao od 18-24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji KAO Parnas.

Za najbolji dokumentarni film Festivala izabran je italijanski film Moje unutrašnje ja. Za film koji pomera granice proglašen je indijski Momenat, dok je film Idiot iz Holandije dobio nagradu za film koji motiviše na uspeh. Srpski film Opraštam ti izabran je za najpoetičniji film, a ostvarenje Očev jezik dobio je nagradu za film sa najboljom porukom. Slepi u katedrali proglašen je za film sa najboljom režijom, a film Vaza dobio je priznanje za najbolji scenario.

Tokom četiri takmičarska dana ovogodišnjeg Festivala, prikazano je ukupno 34 filmova iz preko 25 zemalje sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. Ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

(KAO Parnas)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.