Sektor NVO vesti

Plenarna sednica u Narodnoj skupštini Nacionalnog konventa o EU

Ознаке: , , , ,

Objavio Zoran Markovic

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji obeležava tri uspešne godine rada Plenarnom sednicom u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Sednica će biti prilika da organizacije civilnog društva Srbije u prisustvu predstavnika Vlade Republike Srbije, Pregovaračkog tima i Narodne skupštine, nastave dijalog o ključnim aspektima dalje integracije u Evropsku uniju, problemima, preprekama, ali i dobitima, koje od ovog trasformativnog i reformskog procesa imaju naši građani i privreda u celini.

Učesnici će razmeniti informacije o sadržaju i dinamici pregovora Srbije i Evropske unije, kao i saznanja o budućim koracima za koje čitavo društvo treba da se pripremi, a široj javnosti će biti predstavljena ključna zapažanja i preporuke za unapređenje procesa pregovora nastale kao rezultat rada Radnih grupa u protekloj godini.

Nas kupu će govoriti:

• Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije,

• Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije u Vladi Republike Srbije,

• Tanja Miščević, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji,

• Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU.

Nacionalni konvent o EU danas predstavlja jedinstven mehanizam u okviru kog učestvuje više od 700 organizacija civilnog društva i koji omogućava dijalog sa predstavnicima Vlade i Narodne skupštine Republike Srbije, Pregovaračkog tima, Delegacije EU i brojnih drugih zainteresovanih strana o ključnim aspektima procesa evropske integracije Srbije. Nakon više od 120 održanih sednica Radnih grupa NKEU i kontinuiranog rada na sadržaju pregovaračkih pozicija i unapređenju ključnih strateških dokumenata Vlade i Akcionih planova za pojedina Poglavlja, aktivnog zalaganja i lobiranja da se pregovori o pristupanju Srbije Evropskoj uniji ubrzaju i vode na transparentan način i u interesu građana i privrede Srbije, formulisan je treći set preporuka organizacija civilnog društva, koji će takođe biti predstavljen.

Za ulazak u Narodnu skupštinu potrebne su akreditacije za događaj (masa.zivojinovic@emins.org) ili važeće godišnje akreditacije za tu ustanovu.

Informacije i prijave:

Maša Živojinović, masa.zivojinovic@emins.org,

Marija Nikić, eukonvent@emins.org,

Sekretarijat Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji

Kralja Milana 31, 11000 Beograd

Tel: 3640 174, Fax 3640 202

Web: http://eukonvent.org/

E-mail: eukonvent@emins.org

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.