Sektor NVO vesti

Poziv za komentarisanje novog Nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije poziva sve zainteresovane organizacije civilnog društva i građane i građanke, da dostave svoje primedbe i sugestije na Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti kao i na dostavljene komentare iz nadležnih institucija o nacrtu navedenog dokumenta.

Podsećamo da je Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti pripremio Kabinet potpredsednice Vlade ali je njegovo razmatranje odloženo na 12. sednici Odbora za privredu i finansije Vlade održanoj 6. septembra 2017. godine, radi dodatnog usaglašavanja sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Primedbe i sugestije na Nacrt zakona je potrebno dostaviti na posebnom Obrascu koji možete naći na linku dole, najkasnije do 31. decembra 2017. godine, na adresu Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja: antidiskriminacija.rodna@minrzs.gov.rs sa naznakom: Komentari na Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti.

Usaglašavanje u svim fazama izrade ovog dokumenta, kao i organizacija javne rasprave sa svim relevantnim subjektima u javnosti koja predstoji u narednom periodu, doprineće tranparentnosti procesa usaglašavanja sadržaja ovog dokumenta i pripremi Nacrta u skladu sa Poslovnikom Vlade, radi njegovog usvajanja.

Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti

Obrazac za dostavljanje komentara

(Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.