Sektor NVO vesti

Predstavljanje rada LGBT organizacije „Da se zna“

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Novi talas aktivizma: Predstavljanje aktivnosti “Da se zna”, 12.9.2017. | Vreme: 10:00 | Terazije 3, II sprat, Mala sala Medija centra.

Predstavljanje rada LGBT organizacije „Da se zna“ javnosti i diskusija o različitim formama LGBT aktivizma u Srbiji. Ova informativna sesija ima za cilj predstavljanje metoda i rezultata LGBT aktivizma organizacije „Da se zna“ LGBT zajednici, medijima i široj publici u Srbiji.

  • Starije osobe obolele od HIV-a iz perspektive ljudskih prava
  • Predstavljanje aktivnosti SRH Srbija

Loš tretman starijih osoba, posebno onih koji su diskriminisani na više osnova vodi do zloupotrebe i kršenja njihovih prava, siromaštva, nasilja i na kraju, isključenja iz društva. Diskusija će se fokusirati na subgrupu unutar opšte populacije starijih ljudi koji su mnogo više ranjivi od drugih iz perspektive siromaštva i ljudskih prava – poseban osvrt će biti na LGBT/HIV pozitivnim osoba i starijim pripadnicima romske populacije. Potrebno je upoznati se sa stvarnim stanjem ovih grupa, njihovim specifičnim potrebama i drugim relevantnim faktorima koje bi trebalo imati na umu pri kreiranju politika i intervencija.

Panel diskusija Organizacionog odbora Parade Ponosa

Agenda

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.