Sektor NVO vesti

Sarajlije pobedile na jedanaestom KRAFU

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Žiri Kragujevačkog festivala antiratnog, angažovanog i akademskog filma (Kraf) 2017. godine u sastavu: Dejan Dabić (filmski kritičar i reditelj), predsednik i članovi, Marija Ilić (novinarka i producentkinja) i Hadži Zoran Đorđević (filmski kritičar), jednoglasno je doneo sledeću odluku o nagradama:

Prva nagrada dodeljuje se filmu „Čistoća“ reditelja Nevena Samardžića u produkciji Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Obrazloženje:

„Drama u kojoj se našao glavni junak Fuad koji pokušava da se oslobodi teškog poroka narkomanije, opisana je dramaturški slojevito i rediteljski ubedljivo, bez zanemarivanja socijalnog i porodičnog konteksta“.

Druga nagrada – dodeljuje se filmu „Soba smrti“ reditelja Nemanje Ćeranića u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Obrazloženje:

„Priča Stivena Kinga adaptirana je i prilagođena turbulentnim događajima iz naše bliske prošlosti i producirana, u svim elementima, znatno iznad proseka za jedan studentski film“.

Treća nagrada – dodeljuje se filmu „13+“ u režiji Nikice Zdunić u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Obrazloženje:

„Lepo snimljena i nenametljivo vođena filmska priča o iskušenjima sazrevanja i odrastanja devojčica u jednom veoma osetljivom životnom periodu“.

Hrvatski film je takođe dobio i novoustanovljeno priznanje “Film mladih” koje dodeljuje Dramski studio Doma omladine u Kragujevcu.

(NVO “MillenniuM”)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.