Sektor NVO vesti

Spomenici na nišanu – Zatiranje istorije i sećanja

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Izložba „Spomenici na nišanu – Zatiranje istorije i sećanja“ biće otvorena sutra, 27. maja 2017. godine, u 19:00 časova, u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21, Beograd).

Izložbu će otvoriti debata o uništenoj kulturnoj baštini i sećanju na stradanje ljudi i njihovih zajednica, uz učešće Dr Milene Dragićević Šešić, redovne profesorke Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Dr Olge Manjolović Pintar, više naučne saradnice na Institutu za noviju istoriju Srbije, i Mine Vidaković, ko-autorke izložbe iz SENSE – Centar za tranzicijsku pravdu.

Na postavci i realizaciji izložbe učestvovali su istaknuti ratni fotografi, brojne arhivske i muzejske institucije, te ugledni međunarodni eksperti za kulturnu baštinu Helen Walasek, Andras Riedlmayer i Colin Kaiser. Kustoskinja izložbe je Branka Benčić iz Hrvatske.

Izložbu organizuju SENSE – Centar za tranzicijsku pravdu i Fond za humanitarno pravo, u saradnji sa Documenta – Centrom za suočavanje s prošlošću (Zagreb), Historijskim muzejem BiH i Europa Nostra (Hag).

(Fond za humanitarno pravo)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.