Sektor NVO vesti

Trening o monitoringu primene novog zakonskog okvira u oblasti zapošljavanja službenika

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Centar za ravnomerni regionalni razvoj–CenTriR iz Beograda poziva predstavnike/ce organizacija civilnog društva sa sedištem na teritoriji Gornjeg Milanovca, Užica i Požege da se prijave na dvodnevni trening o monitoringu primene novog zakonskog okvira u oblasti zapošljavanja službenika u organima lokalne samouprave i upravljanja ljudskim resursima, koji će se održati od 15–16. decembra 2017. godine u Požegi.

Cilj ovog treninga je podizanje kapaciteta organizacija civilnog društva iz navedenih lokalnih samouprava za uključivanje u monitoring i zagovaranje dosledne primene Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jednicama lokalne samouprave, koji je prošle godine stupio na snagu. Pozivaju se lokalne OCD koje žele da se osposobe da prate dinamiku profesionalizacije lokalne uprave i vrše monitoring nad stvaranjem efikasnog službeničkog sistema u svojim sredinama, da se upoznaju sa novim zakonskim okvirom i metodologijom za monitoring primene zakonskih obaveza. Takođe, učesnicima treninga biće predstavljeni nalazi početnog istraživanja o primeni novog zakonskog okvira koji reguliše zapošljavanje lokalnih službenika, koje je CenTriR sprovedeo tokom ove godine u Gornjem Milanovcu, Užicu i Požegi.

Popunjen prijavni formular potrebno je dostaviti elektronskim putem na adresu danijela.jovic@centrir.org najkasnije do petka, 8. decembra 2017. godine. Obaveštenje o izboru učesnika/ca biće dostavljeno putem e-maila najkasnije 11. decembra 2017. godine.

Zbog ograničenog broja mesta, prednost pri selekciji će imati predstavnici/ce organizacija civilnog društva koji su učestvovali u fokus grupama održanim u Gornjem Milanovcu, Požegi i Užicu sa ciljem sakupljanja podataka za gorepomenuto istraživanje. Iz jedne organizacije se može prijaviti najviše jedan učesnik/ca.

Pohađanje treninga je besplatno i organizatori snose sve troškove (smeštaj, hrana, osveženje, putni troškovi, radni materijali). Trening se sprovodi u okviru projekta ʺUpravljanje ljudskim resursima-ključ efikasne, profesionalne i depolitizovane lokalne samoupraveʺ koji  finansira Evropska unija i sufinansira Kraljevina Holandija u okviru WeBER regionalnog projekta.Više o projektu možete naći na: http://centrir.org/portfolio-view/upravljanje-ljudskim-resursima-kljuc-efikasne-profesionalne-depolitizovane-ls/.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Danijelu Jović putem e-maila: danijela.jovic@centrir.org.

(CenTriR)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.