Sektor NVO vesti

U trci za selekciju festivala Uhvati film 724 filma

Ознаке: , , , ,

Objavio Zoran Markovic

Čak 724 filmova, iz svi krajeva sveta, pristiglo je na upravo završeni konkurs za 15. međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti. Lista filmova koji je stručni žiri izabrao da budu prikazani i nagrađeni na Festivalu biće objavljena 1. avgusta.

Filmovi su pristigli iz raznih zemalja, u čemu prednjači Indija sa 67 prijavljenih filmova i Iran sa 64. Značajan broj filmova poslat je i iz Amerike, Španije, Italije i Rusije, a stigli su i filmovi iz afričkih republika: Gane, Kenije, Nigerije i Južnoafričke republike. Primetan je i veći broj poslatih prijava, čak 124 filma više nego prošle godine boriće se za svoju poziciju na Festivalu.

Konkurs za filmove je završen, ali konkurs za volontere otvoren je do 15. jula. Svi koji bi voleli da daju doprinos u organizaciji i realizaciji Festivala, prošire svoje znanje i steknu iskustvo iz oblasti ljudskih prava, filmske umetnosti, PR-a i medijske promocije, treba svoje osnovne podatke (ime, prezime, godište, zanimanje, mail adresu i broj telefona) i kratko motivaciono pismo da pošalju na mejl: uhvatifilm@gmail.com.

Filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film održaće se od 18-24. septembra u Kulturnom centru Novog Sada. Pored projekcija domaćih i inostranih filmova na temu mogućnosti i dostignuća osoba sa invaliditetom, Festival organizuje i raznovrsan kvalitetan prateći program na temu invalidnosti (radionice, tribine, izložbe). Bitan deo festivala predstavlja i Filmski karavan u okviru kojeg se najbolje ocenjeni filmovi Festivala prikazuju u gradovima širom Srbije.

Festival se prikazuje u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, u Rijeci u realizaciji Udruge Spirit, a od ove godine i u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner. Konkurs i žiri sva tri Festivala su jedinstveni, stoga je Uhvati film jedini regionalni festival filmova o osobama sa invaliditetom na ovim prostorima.

Ovogodišnji novosadski Uhvati film podržali su: Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Erste bank Srbija.

(www.uhvatifilm.org)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.