Sektor NVO vesti

Evropski vikend posmatranja ptica

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

EBW (1)[15117]Prvog vikenda u oktobru širom Evrope i Azije tradicionalno se organizuje Evropski vikend posmatranja ptica („Eurobirdwatch“- EBW) sa preko milion učesnika. Izleti u okviru ove akcije u Evropi prvi put održani su 1993. godine, a u Srbiji 2005. godine od strane Lige za ornitološku akciju, Društva za zaštitu ptica i proučavanje ptica Vojvodine i Pokreta gorana Novog Sada. Evropski vikend posmatranja ptica ove godine održava se u preko 50 država, a u Srbiji biće organizovan na više od 30 lokacija.

Podržavajući zajedničke napore da se zaštite ptice i njihova staništa, jedan od izleta biće realizovan u Sremskim Karlovcima u Specijalnom rezervatu prirode „Koviljsko – petrovaradinski rit“ u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Izlet u Sremskim Karlovcima održaće se u subotu 6. septembra 2018. godine u 8.00 h sa mestom polaska ispred hotela „Dunav“. Izlet će trajati oko sat i po vremena, te je poželjno da učesnici izleta dođu u adekvatnoj obući i odeći i ponesu: vodu, sendvič, svesku, običnu olovku, dvogled ili fotoaparat (ako su u mogućnosti).

Napomena: broj mesta za izlet je popunjen.

(Pokret gorana Novog Sada)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.