Sektor NVO vesti

Ka boljoj Evropi za građane i građanke

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije kao nacionalna kontakt tačka za EU program “Evropa za građane i građanke” organizuje konferenciju “Ka boljoj Evropi za građane i građanke” koja će se održati 24. maja 2018. godine u prostorijama Jugoslovenske kinoteke u Beogradu (Uzun Mirkova 1), sa početkom u 11:00 časova.

Cilj konferencije je da se obeleži uspešno učešće Republike Srbije u programu “Evropa za građane i građanke” i promovišu postignuti rezultati i odobreni projekti u proteklih 5 godina kao i da se otvori diskusija o značaju građanske participacije u procesu dostizanja evropskih vrednosti.

Program „Evropa za građane i građanke“ za cilj ima promovisanje zajedničke evropske istorije i podsticanje osećaja odgovornosti za način na koji će se Evropa razvijati. Kroz ovaj program podstiče se učešće građana i građanki u svim vidovima života Evropske unije, kao i u izgradnji još povezanije Evrope.

Konferencija će okupiti više od 150 predstavnika organizacija civilnog društva, organa javne uprave na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou, predstavnika organizacija/institucija koje su učestvovale u programu “Evropa za građane i građanke” u prethodnom periodu, predstavnika nacionalnih kontakt tačaka za ovaj program iz regiona kao i predstavnika kontakt tačaka za druge EU programe iz Srbije.

Pozivamo organizacije civilnog društva, organe javne uprave, obrazovne i kulturne institucije sa teritorije Republike Srbije da prijave najviše dva predstavnika za učešće na konferenciji. Prijavljivanje se vrši isključivo elektronskim putem na adresu: jelena.todorovic@civilnodrustvo.gov.rs, najkasnije do četvrtka, 17. maja 2018. godine.

Napominjemo da je broj mesta ograničen i da će prednost imati oni koji se prvi prijave, do popunjavanja kapaciteta sale.

Napomena: predstavnicima organizacija civilnog društva koji dolaze van Beograda može biti obezbeđena povratna autobuska karta (za jednog predstavnika organizacije), s tim da je potrebno u prijavi dostaviti i podatke iz kog mesta dolaze i navesti kontakt telefon. Autobusku kartu je potrebno podići dan ranije na autobuskoj stanici u mestu iz koga učesnik dolazi.

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.