Sektor NVO vesti

Kako građani vide policiju, bezbednost i korupciju

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Beogradski centar za bezbednosnu politiku poziva na događaj: Kako građani vide policiju, bezbednost i korupciju

Regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULS i Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) predstaviće rezultate četvrtog kruga istraživanja javnog mnjenja „Stavovi građana o policiji“ u utorak, 6. novembra 2018. u 11h u Medija centru (Velika sala, II sprat, Terazije 3, Beograd).

Stavovi građana o policiji u Srbiji će u isto vreme biti predstavljeni i upoređivani sa stavovima u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Kosovu. Istovremeno predstavljanje stavova građana o policiji biće organizovano u glavnim gradovima širom Zapadnog Balkana.

Na skupu će biti ponuđeni odgovori na sledeća pitanja:

  • Da li se građani osećaju bezbedno?
  • Koliko građani veruju policiji?
  • Šta građani misle o policiji kao instituciji?
  • U kojoj meri građani veruju da je policija korumpirana?
  • Kako se boriti protiv korupcije u policiji?

Panelisti:

Prezentacija će biti održana na srpskom jeziku. Simultani prevod na engleski jezik je obezbeđen.

Zbog ograničenog broja mesta molimo Vas da potvrdite svoje učešće do utorka, 6. novembra u 10 časova putem linka ili telefona 011 3287226.

Rezultati istraživanja biće istovremeno predstavljeni u Tirani, Sarajevu, Skoplju, Podgorici i Prištini u organizaciji članica POINTPULS mreže: AnalyticaCentar za sigurnosne studijeInstitut AlternativaInstitut za demokratiju i medijaciju i Kosovski centar za bezbednosne studije.

Pratite aktivnosti POINTPULS mreže putem sajta, Tvitera i Fejsbuka.

Konferencija je deo projekta „Puls integriteta i poverenja u policiju na Zapadnom Balkanu: POINTPULS“. Projekat podržava Evropska unija kroz program „Podsticanje civilnog društva“ za mreže organizacija civilnog društva u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Stavovi izraženi u projektu isključivo su stavovi BCBP i ne odražavaju stavove Evropske Unije.

(Beogradski centar za bezbednosnu politiku)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.