Sektor NVO vesti

Konferencija „Budućnost rada – budućnost je sada“

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Da li je srpska ekonomija sposobna da napravi kvantni skok i priključi se zemljama koje će biti dobitnici tehnološke revolucije 4.0? Da li će tehnološki napredak doneti bolje i kvalitetnije poslove radnicima i radnicama u Srbiji ili će ih gurnuti još dublje na marginu globalne podele rada? Da li je bolje obrazovanje put do bolje plaćenog i dostojanstvenog posla? Kako javni i privatni sektor i civilno društvo mogu zajedno da rade na razvijanju odgovornog pristupa u smanjivanju rizika koji proističu iz revolucije 4.0?

Na prvoj godišnjoj konferenciji o budućnosti rada koju 23. i 24. oktobra 2018. godine organizuje Centar za istraživanje javnih politika, think tank iz Beograda, o ovim pitanjima govoriće eksperti Međunarodne organizacije rada iz Ženeve, predstavnici Estonije, zemlje predvodnice u digitalnim promenama, Evropske trening fondacije iz Torina, uspešne kompanije poput New Frontier Group, Microsoft, Coing, vodeći evropski i domaći stručnjaci, predstavnici javne uprave i akademskih institucija, sindikata i civilnog društva.

Konferenciju „Budućnost rada – budućnost je sada“, se održava 23. i 24. oktobra 2018. godine u prostoru Fabrika, Bulevar Despota Stefana 115, Beograd.

Molimo vas da se putem ove forme registrujete za praćenje konferencije do 19. oktobra. Detalji o konferenciji dostupni su na sajtovima www.fow.rs i www.publicpolicy.rs.

Nacrt agende je na linku (https://drive.google.com/file/d/1eP0BIqkrpW3mUuuoF-FWjWtxCyHTOKWt/view?usp=sharing).

(Centar za istraživanje javnih politika)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.