Sektor NVO vesti

Osuda neprimerenog gesta Vjerice Radete

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Povodom “twiter egzibicija” Vjerice Radete, potpredsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar DamaD i Urban-in izdaju saopštenje:

Najoštrije osuđujemo besramni pokušaj Vjerice Radete, potpredsednice Narodne Skupštine Republike Srbije i narodne poslanice SRS, da se posthumno obračuna sa rahmetli Hatidžom Mehmedović, predsednicom Udruženja Majke Srebrenice.

radeta

Pozivamo sve državne organe, uključujući predsednika, premijerku, ministre bez izuzetka, direktore državnih kancelarija, ali i državni parlament i lokalne skupštine, SANU i SPC, i sve druge kojima su usta puna Srbije, kao i civilno društvo u celini i medije, da se jasno distanciraju od ovog sublimata fašizma, odbace ga i stanu na stranu pravde za mrtve i za žive. Takođe, pozivamo pravosudne organe da preduzmu sve zakonske mere protiv Vjerice Radete kao nositeljke ovakvih anticivilizacijskih razmišljanja i delovanja.

Izostanak adekvatnog reagovanja može biti samo potvrda da se Republika Srbija samo deklarativno menja u procesu pridruživanja EU.

Takođe, pozivamo međunarodnu zajednicu da nedvosmisleno osudi ovaj čin, kao i da se suprotstavi praksi negiranja genocida u Srebrenici.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.