Sektor NVO vesti

Performans i kratki filmovi u svrhu pomirenja i zagovaranja protiv ekstremizma

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Trening „Is it warring time again?“, o korišćenju performansa i kratkih filmova, u svrhu pomirenja i zagovaranja protiv ekstremizma na Zapadnom Balkanu.

Vreme: 1-9. oktobar 2018. (prvi trening od 1-8.10.2018. i prezentacija u Tuzli, 8.10.2018); prezentacije u Skoplju i Kukešu tokom oktobra ili novembra.

Mesto: Sremski Karlovci (Srbija), Tuzla (Bosna i Hercegovina), Skoplje (Makedonija), Kukeš (Albanija).

Cilj projekta: Osnažiti 24 predstavnika/ce omladinskih organizacija, škola, neformalnih grupa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije da koriste performanse i kratke filmove, kako bi ukazali na porast ekstremizma, ksenofobije i fašizma na Zapadnom Balkanu i Evropi.

Učesnici/e će, tokom sedam dana treninga, imati prilike da se upoznaju sa tehnikama performansa i kratkih filmova, kao i da zajednički kreiraju prezentaciju (kompilaciju svih kratkih filmova i performansa), koja će biti prikazana u Novom Sadu i Tuzli, odmah nakon treninga, a u Skoplju i Kukešu, u kasnijem terminu, tokom oktobra ili novembra.

Više informacija o projektu i samoj prijavi možete naći ovde.

Video o tome šta možete očekivati na projektu možete naći na sledećem linku.

Grupa „Hajde da…“ realizuje ovaj projekat u partnerstvu sa organizacijama Center for youth progress (Albanija), Psihointegra (Makedonija), Crveni križ Tuzlanskog kantona (Bosna iHercegovina).

Projekat je podržan od strane Regional Youth Cooperation Office – RYCO.

(Grupa „Hajde da…“)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.